středa 18. března 2015

:: Prostě duny

Zdravíme fanynky a fanoušky dobrého orienťáku ;-) 

Je tu další sezóna a my tu pro Vás máme připravenou jednu middlovou specialitku. Tentokrát jsme se vydali poněkud netradičním směrem, než jste u našich závodů zvyklí, a díky této poloze – západně od obce Oseček u Poděbrad, tedy přibližně v polovině mezi Hradcem a Prahou – tak můžeme hostit nejen zahajovací kolo Východočeského poháru, ale také druhé kolo žebříčku Pražské a Středočeské oblasti. Zdá se to trochu dál, ale díky poloze těsně u dálnice D11, jste tu co by dup. Konkrétně za 38 minut od paty Bílé věže, nebo za 44 minut od pomníku Jana Husa na Staroměstském náměstí.

Terén je, s určitou dávkou povolené a pochopitelné propagandy, v Čechách ojedinělý. V části se nacházejí členité písečné přesypy s relativním převýšením do 10 metrů porostlé dobře průběžným borovým lesem. Vedle této zajímavosti se staviteli líbí ale také to, že přes nevelkou celkovou rozlohu se jedná o velice pestrý les a během většiny tratí se charakter terénu, včetně způsobu běhu, změní minimálně třikrát. Jistě, na konci března nebývá vegetace z nejbujnějších a může docházet k jevu, který se běžně označuje jako svítivost kontrol. Nějak se s tím doufejme popereme, na druhou stranu příjemným bonusem bude jev, který se běžně označuje jako polehlost vysoké trávy ;-)

Veškeré informace jsou nebo budou v systému ORIS (; P,STČ), kde je také termín pro přihlášky stanovený na 22.března. Můžete nás sledovat také na facebooku.

Poslední březnovou sobotu Vás na poděbradské Sahaře vřele přivítá osvědčená, léty prověřená, pořadatelská sestava ověnčená mnoha vavříny: Jan Netuka (hlavní rozhodčí + kartograf + terén hunter), Karel Toužil (ředitel), Jakub Weiner (stavitel) a mnoho dalších optimistických pořadatelů, kterých máme v oddíle - nebojíme se říct - přehršel.

Náš velmi detailní program s konkrétními kroky řešení jsme zhmotnili do tohoto plakátku.

Žádné komentáře:

Okomentovat