úterý 19. ledna 2016

:: Hotelový resort v Broumově v cíli

Stojíme na lávce, neformálně švitoříme, a při pomalém západu slunce se zvolna rozsvěcuje celá nová půlkruhová novostavba. Zvláštní, až dojímavej, moment jednou takhle navečer v Broumově.


Dnes hodlám dohnat jeden zářijovej rest... Tehdy se totiž bazénovou přístavbou dokončil hotelový resort, a završila se tak práce týmu, který na tom dělal - a to jsem se musel podívat - od března 2011.


Na počátku, to je v tom březnu před čtyřmi lety, stál na tomto místě jeden hotel, sídlící ve stylové prvorepublikové vile, potom přilehlá depandance a taky tenisový kurt. Dnes je celý areál rozlohou zhruba dvojnásobný. Přibyl druhý - mezitím zrekonstruovaný - hotel (Manor house) a přes frekventovanou silnici se propojil pěší lávkou. A vznikl nový víceúčelový objekt Congress a Wellness - poměrně velkoryse rozmáchlá záležitost do tvaru skoro půlkruhového rohlíku. Za slovem "congress" se v podstatě skrývá školící funkce, wellness potom obsahuje bazén pětadvacítku, nějakou tu sauničku, vířivku, fittness, ale taky třeba indoor golf.

Záměrně vyzdvihuju, že to byla práce týmu. Nebudu teď lacině po bitvě lakovat, že vše proběhlo v klidu, idylicky a harmonicky. Nicméně nyní s odstupem se dá říct, že to stálo za to. Předně to byl investor. Osvícený, korektní, náročný. Architekturou se zabývalo naše studio, architekt Foglar řešil část interiéru Manoru, architekt Mikula zase interiér bazénové části. Projekt zpracovával INS Náchod, konkrétně O.Martin (C+W, lávka) a L.Klubal (Manor). Stavěla místní zkušená firma BSS pod vedením M.Schmidta.

I zde chci poděkovat za spolupráci a investoru popřát, aby všechno, nad čím jsme strávili nejednu krušnou chvilku, svému účelu dobře sloužilo. A s dovolením také utrousím informaci, že se právě zabýváme přípravou rekonstrukce toho prvního hotelu, protože jak trefně a zároveň hořce investorsky zmínil pan generální - "démon provozu obchází".

A teď obrázky. Spoustu jsem už někde prezentoval, nejvíc při příležitosti dokončení první etapy (Congress) a k tomu speciálně určenému článku. Ale teď je ještě větší příležitost a ta si vynutila nové alba a to: