úterý 29. listopadu 2016

:: Nejlepší je aktivní

Dnes se ve velice krátkém a velice zmateném a nesourodém příspěvku chystám býti velice chytrý.... 

Psychoterapeut prý už po chvíli hovoru ví, co by pacientovi pomohlo, ale nemůže/nesmí mu to říct. A to prý proto, že by to nemělo takovej účinek, jako když si na to dotyčný nebožák po skladbě rafinovaných otázek přijde sám. Ne že by to pro mě byla úplná novinka, ale zrovna nedávno to ve svojí přednášce zmiňoval kolega Ludwig, můj virtuální anti-prokrasti-pomocníček, tak mu zároveň udělám reklamičku. Každopádně se mně ta myšlenka zalíbila, až jsem se při té příležitosti zamyslel, jestli to náhodou nevykazuje jistou podobnost s mým povoláním.

neděle 27. listopadu 2016

:: Klokan kros 2016

Letošní Klokan kros je za mnou. Celkem úspěšně. Dlouho jsem nevěděl, jestli se chci účastnit, a když jo, tak co běžet. Nakonec jsem si v pátek dopoledne zkusil proběhnout trať elity a konstatoval, že by to mohlo jít. Protože krosy obecně nemám moc rád, drtivou většinu víkendů v zimě jsem rozbitej z pátečního fotbalu a vůbec, vždy dostanu dardu, tak jsem si to ale musel udělat nějak hezký. Zaprvý jsem si vymazal jakýkoliv soupeře a soutěžil jenom se svým časem z loňska (47:45) a z roku 2012 (46:48), kdy jsem běžel docela dobře a pěkně se na trati přetahoval s Klápou. Zadruhý jsem se dokonale zašpuntoval empétrojkou se speciálním naspýdovaným klokankrosovým mixem. A zatřetí jsem obul červený blesky, který jsem vychválil v recenzi na Světu běhu.

čtvrtek 10. listopadu 2016

:: Láďo, že na tebe zavolám pana architekta!

O nové administrativní budově dobrušské firmy Servisbal jsem se zmínil v minulém marathonském příspěvku, ale dozrálo ve mně nutkavé přesvědčení, že si zaslouží vypíchnout sólo. Na první pohled zvenku vypadá jako nenápadná škatule, uvnitř se ovšem skrývá pozoruhodný, téměř kompletně prosklený interiér s kancelářemi, zasedačkami, oupenspejsy a to vše kolem centrálního atria se zeleným ostrovem uprostřed. Rád bych se tím přiživil, však nepřispěl jsem ani čárkou, zblem, ani co by se za nehet vešlo, zkrátka lautrem ničím. Zabývali se tím táta, a  interiérem (pokud jsem správně informován) i firmy Linstram a New visit (zeleň v atriu). Projekčně potom INS Náchod a stavebně Průmstav Náchod.
  


úterý 1. listopadu 2016

:: Výbor z díla 2013/2016

A protože sezona skončila, tak je možné přeorientovat pozornost jinam, usednout za stůl, začít si opět v břišních partiích i onde budovat tuk podkóžni a způsobovat útrpné bolesti hlavy, zad a vůbec si rafinovanými metodami ničit zdraví... Že to nejsou pouze řeči plané, dokládá fakt, že první řádky tohoto příspěvku píšu v oblíbené lumpen-kavárně (živě si představuji defenestraci jednoho nejmenovaného tiskového mluvčího) a ve vzduchu se smyslně vine vůně čerstvé kávy a Tiramisu.

Jednou z aktivit, jež je žádoucí vyvinout, je vysmýčit pavučiny, které v onom čase pokryly prezentaci tvorby našeho skromného atelié za poslední dva tři roky. Jsa vybaven čirým světlem královny Galadriel, jal jsem se do nelehkého zápasu, porazil Odulu, a na přehlídkové molo vpravdě vyvrhnul novou svěží kolekci. Testovacím čtenářům tento článek zabral přibližně devadesát minut. Po žádoucím odtučnění do speciálního detašovaného alba se čas potřebný pro důkladné prostudování podstatně zkrátil a tak to zvládnete v polovičním čase...